BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 20, 2010

Kebetulan..(^_^)V

salam aidilfitri yang ke 11..
hari ini saya secara kebetulan terserempak dengan Fatimah Syarha dekat masjid UIA..
sekali pandang, saya memang dapat kenal pasti bahawa perempuan manis bertudung labuh ni Fatimah Syarha..
betul2 saya mendepani dia..tapi,tak tegur pun dia..=(
risau tersilap orang..
sekali,tetiba..ada orang sapa dia..
Hah, sahlah!
Fatimah Syarha..eish..melepas aku..lau tak boleh la borak2 skit,..hehe..=)
tak pe la..ada rezeki jumpa la lagi..InsyaAllah..amin.

Sunday, August 29, 2010

" Heal! and You Will be Healed!"

It's so hard to explain
قد يصعب عليّ أن أعبر
What I'm feeling
عمّا يختلج في قلبي
But I guess it's ok
لكن اعتقادي
Cause I'll keep believing
ينبع من إيماني
There's something deep inside
هناك شيء في الأعماق
Something that's calling
ينادي
It's calling you and I
يناديني ويناديك
It's taking us up high
يرتقي بنا إلى الأعلى

CHORUS:
Healing, a simple act of kindness brings such meaning

الشفاء ... قد يتجسّد في عمل بسيط لط
A smile can change a life let's start believing
بسمة قد تغير حياة الإنسان
And feeling, let's start healing
فلنبدأ بعمل يكون فيه شفاء
VERSE 2:

Heal and you will be healed
شفاء بشفاء .. ومع كل شفاء شفاء
Break every border
اكسر القيود والحدود
Give and you will receive
اعط تُعطى .. فالعطاء يوجب عطاء
It's Nature's order
نظام كوني رباني
There is a hidden force
هناك قوى خفية
Pulling us closer
تجذب بعضنا لبعض
It's pulling you and I
تجذبني أنا وأنت
It's pulling us up high
تجذبنا للأعلى

CHORUS:
Healing, a simple act of kindness brings such meaning
الشفاء ... قد يتجسّد في عمل بسيط لطيف
A Smile can change a life let's start believing
بسمة قد تغير حياة الإنسان
And feeling, let's start healing
فلنبدأ بعمل يكون فيه شفاء

MIDDLE 8:
Hearts in the hand of another heart and in God's hand are all hearts
قلب بين يدي قلب و بيد الله كل قلب
An eye takes care of another eye and from God's eye nothing hides
عين ترعى عينا .. وعين الله ترعى، و لا شيء عنه يخفى
Seek only to give and you'll receive
إسع نحوالعطاء... و ستلقى و تعطى
So, heal and you will be healed
إشف.. و سوف تشفى

OUTRO (x2):
قلب بين يدي قلب و بيد الله كل قلب عين ترعى عينا،

وعين الله ترعى كلمة طيبة صدقة

تبسمك لأخيك صدقه كل معروف صدقة

اللهم اشف شفاءً لا يغادر سقماً

Song Name: "Healing"
Written and Produced: Sami Yusuf
Lyrics co-written: Dr. Walid Fataihi
Mixed and Mastered at Andante Studios

video

Sunday, February 28, 2010

Berkulat??!!

Salam..whoaaaaaaaaaaa..huhu
dah lama tak update blog!!
Azam baru..nak renovate la blog ini..biarlah akedemik sikit..
tak nak lagi jadi kebudak-budakan..
lama ku tak singgah di blog ku ini..
asyik main facebook je..huhu
:P

Thursday, September 24, 2009

Salam Syawal buat semua...(^_^)


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Salam Syawal buat semua...(^_^)

Tuesday, September 1, 2009

.::Selamat Hari Lahir Adikku::.

Jadi Imam untuk bacaan Doa
Rehlah di Pantai Cahaya Bulan

Baru belajar meniarap


Ustaz Aidil..



Haha..dah dapat lesen memandu!




1 September 2009 bersamaan 11 Ramadhan 1340H..

genap 2 tahun kelahiran adik bongsu kesayangan saya..

Muhammad Aidil Zaquan Mohd Zin...






~Kecewanya~


kecewa dengan diri sendiri..

saya sepatutnya seronok berada di kelas political science seperti hari kebiasaan..

hari ini rasa tak puas..

kerana tak mengajukan soalan kepada lecturer kesayangan saya..

rasa tak berbaloi ke kelas hari ni..

Sir seolah-olah kecewa kerana saya tidak bertanya soalan seperti yang biasa lakukan..

otak hari ini agak blur..mungkin banyak buat dosa!

Astaghfirullah...Ampunkan aku Ya Allah!